E-mail: elatebg@gmail.com
Телефон: 0895 171 770

quote2.png

За мен

 Аз съм Деси Костова – хомеопат, акушерка, майка на три деца. Създател на проектите ЧЕРВЕНАТА ШАТРА и СЪБУДИ ШАМАНКАТА В ТЕБ!

     Нека тръгнем заедно на едновълшебно пътешествие, което ме доведе до    създаването на онлайн академията за лека бременност, щастливо раждане испокойно майчинство ЧЕРВЕНАТА ШАТРА. Както и авторската програма за 

        МЕЧТАТА

     Казват, че детските мечти оставали за цял живот. А аз от дете мечтая да помагам на       жените.

 

   КАНДИДАТСТВАНЕ „МЕДИЦИНА"

  Това ме подтикна по-късно да кандидатствам „Медицина". След два неуспешни приема     и липсата на възможност да изучавам желаната медицина се почувствах объркана,        обезверена, в голяма степен разочарована и без ясна посока накъде да поема.

ИЗУЧАВАНЕ НА „ИНФОРМАЦИОННО БРОКЕРСТВО"

Така се насочих към информационните технологии. Нещо съвсем далечно от мечтата ми. Успешно завърших „Иформационно брокерство" със степен бакалавър, а след това и магистратура по „Бизнес административни и информационни комуникации". Мечтата ми да стана лекар изглеждаше дълбоко приспана в мен.

МАЙЧИНСТВОТО

В следващ момент дойде най-великото нещо в живота на всяка жена - станах майка.
И както посрещнах радостите на майчинството, така се изправих и пред проблемите и трудностите покрай детското здраве. Още на месец и няколко дни започнаха проблемите - трудно дишане, запушено носле, детенцето не иска да суче... все трудни за решаване проблеми. Опасявах се също от спиране на кърмата си и още куп притеснителни мисли, които минават през главата на всяка загрижена за здравето на детето си майка!
Отправях молби дори към Бог в лутанията и трудностите покрай майчинството.
И той ми помогна. Който търси – намира!

НАЧАЛОТО – КУРС ПО ХОМЕОПАТИЯ

Един ден, както четях във форума на bg-mamma, попаднах на съобщение за курс по хомеопатия. Сърцето ми подскочи и сякаш се събудих от дълъг сън. Неслучайно хомеопатията се появи в точния момент в живота ми. Поех към начинанието вдъхновена и обнадеждена. Предстоеше ми нещо ново и мечтано. Започвайки обучението навлязох в един вълнуващ и различен свят, също като Алиса в страната на чудесата.

КИТАЙСКА МЕДИЦИНА, МАНУАЛНА ТЕРАПИЯ И АЛГОТЕРАПИЯ

След хомеопатията дойде ред на китайската медицина, мануалната терапия и алготерапията. Научих как чрез мануалната терапия можем да активизираме собствените сили на организма. И че ръцете могат да диагностицират и лекуват функционалните нарушения в гръбнака и крайниците, ставите, вътрешните органи и централната нервна система.

Китайската медицина беше изключително интересна за мен и ми разкри как съчетаването й с другите методи на лечение значително повишава ефективността им.

За първи път разбрах за лечебната сила на водораслите и чудесните им свойства от кръстницата на дъщеря ми - Цвети. Тя ме посъветва да ги приемам профилактично. А контактите ми с Д-р Петър Найденов и неговото "Училище за майки" ме доведоха съвсем естествено до алготерапията, "Аквасорс" и техните продукти.

Постепенно мечтата ми да бъда лечител се възроди отново. Още повече, имах възможността да се запозная отблизо с работата на д-р Найденов - водещ холистичен лекар, педиатър и хомеопат.
В неговата практика наблюдавах резултатите от съчетаването на лечението с хомеопатия и продуктите на "Аквасорс", а това ме доведе до решението, че това ще е и моят път.

ХОЛИСТИЧНА АКУШЕРКА

Междувременно, придобила горчив опит покрай първото си раждане, но продължаваща да вярвам, че раждането е истинското вълшебство на живота, се амбицирах да завърша акушерство. Към акушерските си знания добавих и холистични методи, което оформи профила ми на холистична* акушерка.

*Холистичният подход в медицината разглежда човека в по-широк аспект – връзката между причините за болестта, индивидуалните й прояви, процеса на лечението и здравето.
При холистичния (от гр. дума holos - цялостен, интегрален, цял) подход човекът се разглежда като състав на три основни, влияещи си и взаимно свързани нива – духовно, физическо, умствено-емоционално. Като всяко от тях има собствена енергийна структура и организация. От тази гледна точка здравето се разглежда като хармония между тези три нива.

Благодарение на хомеопатията, ароматерапията и натрупаните знания като холистична акушерка второто ми раждане протече напълно естествено и без химически медикаменти. Получих много силна подкрепа от съпруга си Кирил Костов, моите приятелки Мария Евгениева и Любомира Лилова. Особени благодарности дължа на д-р Киров, който повярва в мен и силата ми на ЖЕНА и МАЙКА, беше ми опора в най-великия момент - да дадеш ЖИВОТ!

Това е накратко за мен. Изпращам Ви цялата си любов и много светлина, с пожелания за ползотворни и успешни дни!

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #feduc9 #eef11045 #140114115211