E-mail: elatebg@gmail.com
Телефон: 0895 171 770

quote1.png

Цветни есенции на д-р Бах

Цветотерапията на д-р Бах ви помага да се справите със своите страхове, кризи, безпокойства и други негативни душевни състояния. Според английския лекар Едуард Бах постигането на душевен баланс и вътрешна хармония помага на човека да се възстанови физически, да бъде здрав и да се чувства добре в тялото си. В основата на терапията с цветни есенции стои тезата, че болестта е предупредителен сигнал, който душата изпраща на човека чрез тялото, за да го предпази от по-големи грешки и проблеми. Когато открием тези проблеми, загнездени в нас самите, ние не трябва да се опитваме да ги изкореним. По-ефективно е да се балансираме като започнем да развиваме противоположни на проблемните си качества.

 

Как се прилага терапията на доктор Бах
Всяка цветна есенция съответства на определен тип характер (най-общо казано) с неговите склонности да бъде открит, затворен, срамежлив, критичен, твърде жертвоготовен и т. н. В зависимост от проблемите, които имате, взимате различна комбинация от цветни есенции на д-р Бах. Самият той препоръчва да отделяте и поне по минута на ден, за да осъзнаете ситуацията, в която се намирате, чувствате, мислите и емоциите си или както го нарича „мълчалива комуникация с вашата душа".

Как да разбера какви есенции трябва да ползвам
Направете си тест за ползване на цветни есенции на д-р Бах.
Ако избирате сами какви комбинации от есенции да ползвате, вероятно ще ви се стори, че имате нужда от абсолютно всички. Не се притеснявайте, това е нормално. Затова и ви предлагам консултация. През всеки етап от живота си човек минава през различни емоции и проблеми. Целта на нашата консултация е да погледнете обективно именно на сегашния момент и да разграничите емоциите, които трябва да регулирате в момента.

Правилно подбраните цветни есенции на д-р Бах лекуват душата и ви помагат да постигнете вътрешен мир. Заедно с това можете да се доверите и на хомеопат, който да подсили лечението със своите методи и познания – за постигане на отлично психическо и физическо здраве.

Справочник на препоръчителни комбинации от цветни есенции на д-р Бах, които да ползвате в конкретни ситуации
Ако все пак решите да се справяте сами, потърсете своите оплаквания и проблеми в справочника и вижте каква е подходящата комбинация от есенции за вас.


Аборт

Star of Bethlehem – за да се справите по-лесно с травмата от аборта, без значение дали е спонтанен или по ваше решение.
Pine – успокоява чувството за вина. Ако изпитвате такова, вземете го.
Rock Rose и Olive – ако се чувствате съсипани.
Chestnut Bud – препоръчва се на жени, които вече са преживявали аборт.
Honeysuckle – за тежки състояния на носталгия и невъзможност да преодолеете спомена за деня, в който се е случил абортът.
Rescue – преди да направите аборт, за да се справите с ужаса.
Scleranthus – в случай, че не можете да прецените да го правите или не.
Walnut – ако усещате, че се поддавате на влиянието на околните, вместо да вземете решение сама.
Holly – когато задържате в себе си гняв и чувствате омраза към себе си и към партньора си.


Апатия

Wild Rose – това е най-често използваната цветна есенция на д-р Бах в случаите, когато всичко ви е безинтересно, ежедневието ви се струва равно и сиво, нямате желание да правите каквото и да било.
Wild Oat – когато не можете да реагирате, чувствате се с излъгани очаквания и сте абсолютно пасивни.
Clematis – препоръчва се, когато предпочитате да живеете в измислен свят и не се интересувате от случващото се в реалния.
Willow – особено ефикасно при склонните към самосъжаление хора.
Olive – когато сте изтощени и апатията е резултат от психо-физическа прекомерна умора.


Акне

Crab Apple – когато за вас проблемът е естетически и/или имате усещане, че кожата ви е мръсна. Използвайте го като крем или на компреси.
Holly – ако изпитвате погнуса към себе си в следствие на акнето и омраза, заради чувството на погнуса.
Mustard – препоръчва се при депресия и меланхолия.
Larch – акнето много често е признак за липса на самоуважение, а тази – от цветните есенции на д-р Бах – ще ви помогне да сте по-самоуверени.


Аура

Тя е енергия, която обгръща физическото тяло на човека и го предпазва от нахлуването на чужда енергия.
Walnut – защитава аурата.
Centaury – за хора с нарушена аура.
Crab Apple – за пречистване на аурата.
Съчетайте и ползвайте заедно и трите цветни есенции на д-р Бах, ако контактувате с много хора и лесно попивате емоциите им.


Безсъние

Red Chestnut и Aspen – за хора, които се тревожат твърде много за близките си.
Agrimony – скритата мъка често води до безсъние, тогава използвайте тази цветна есенция. White Chestnut – при безсъние поради твърде много напрежение и мисли, които не ви оставят намира.
Cherry Plum – ако имате нужда да контролирате всичко, дори и съня си, и това ви пречи да спите. Тази цветна есенция е отличен заместител на успокоителните и няма техните странични ефекти.


Болка

Всички цветни есенции на д-р Бах лекуват някаква болка, но тъй като тя е много индивидуална, няма как да ви се предложат конкретни лекове за нея тук. Опитайте се да опишете болката си, да я определите. Това ще ви помогне да намерите конкретната есенция или комбинация от цветни есенции, които ще са ви полезни. Ако ви е трудно да се справите сами, запазете си час за консултация. (линк към секция „контакти").


Бременност

Walnut и Olive – бременността не е болест и е особено важен период в живота на жената, който – независимо колко е желан – е все пак промяна, психическа и физическа, и се препоръчва употреба на тези цветни есенции.
Rescue + Scleranthus – против гадене и повръщане през първите месеци на бременността.
Crab Apple – дори много да сте искали дете, има моменти, в които бременността може да предизвика страх и погнуса. Тази цветна есенция на д-р Бах е именно за тях.
Aspren и Red Chestnut – ако сте твърде тревожна и притеснена.
Rescue – препоръчва се за употреба малко преди самото раждане. Действа успокояващо и ви спестява травмиращи преживявания.


Буца в гърлото

Water Violet – когато усещането за стягане на гърлото и трудно преглъщане е резултат от прекалено затваряне в себе си.
Star of Bethlehem – препоръчва се при травми.
Holly – когато искате да кажете нещо, но сте толкова ядосани, че всички думи са заседнали в гърлото ви.
Centaury – за хора, които не могат да отказват дори, когато са засегнати собствените им интереси и чувства.


Внимание и съсредоточаване

Clematis и Chestnut Bud – тази комбинация от цветни есенции на д-р Бах се препоръчва на хора с богата фантазия, които се разсейват често и лесно, повтарят едни и същи грешки и не могат да си задържат вниманието върху нещо конкретно за по-дълъг период от време. Препоръчва се при учене и дейности, изискващи висока степен на концентрация.
Wild Oat – използвайте го, ако всичко ви е интересно, но не можете да се съсредоточите върху нещо конкретно.
Honeysucle – ако сте твърде съсредоточени върху миналото.
Cerato – препоръчва се на хора, които трудно се концентрират върху самите себе си.
Impatiens – за случаите, в които правите грешки от бързане.
Hornbeam – действа освежаващо на мисълта.


Главоболие

Всички цветни есенции на д-р Бах облекчават главоболието. Опитайте се да определите причината за него, за да подберете точната комбинация. Ако ви е трудно, запазете си час за консултация. (линк към секция „контакти")
Centaury – ако сте прекомерно податливи на всичко, което се случва около вас.
Vine – ако сте твърде деспотични и сурови. Да, това също може да е причина за главоболие.
4 капки Rescue + 2 от Hornbeam + 2 от Pine + 2 от White Chestnut – при спешни случаи и силна болка, когато не можете да определите причината, капвайте по 4 капки от тази комбинация от цветни есенции под езика си на всеки 10 минути до изчезването на болката.


Депресия

Има хора, които изпадат в депресия в следствие на нещо страховито, което им се е случило. При други причините за депресията са вътрешни и често е трудно да се открият. При трети примирението е постоянен спътник и състоянието, в което живеят много често прилича на хронична депресия.

Предлагам ви една комбинация от цветни есенции на д-р Бах, която може да ви даде сили да излезете от състоянието на апатия и примирение и да потърсите лек. Помнете, че тя е само средство, с което да направите първата крачка към процеса на излекуване. Започнете да приемате цветните есенции и междувременно потърсете специалист.

Gentian, Gorse, Mustard,Sweet Chestnut, Wild Rose – по 4 капки на всеки 2 часа.


Детоксикация

Пречистването на тялото от токсини и отказването от злоупотреба с алкохол, цигари или наркотици може да бъде доста тежък процес. Правилно подбраните цветни есенции на д-р Бах ще ви дадат сили да се справите с това начинание и да прочистите организма и енергийното си поле.

Agrimony – препоръчва се на хора, предразположени към зависимости.
Walnut – ако имате нужда от помощ, за да промените вредните си навици.
Cherry Plum – ще ви е необходимо, ако правите кризи по време на прочистването.
Crab Apple – отлично средство за детоксикация.
Rescue – ползва се вместо успокоителни.
Larch – дава ви сили и вяра, че ще успеете (ползва се най-често заедно с терапии при зависими от алкохола).
Heater – ако пристрастеността ви е провокирана от липса на обич, то тази цветна есенция ще ви помогне да започнете да се справяте с проблема.
Holly и Willow – помагат ви да се справите с тежките мисли, съпътстващи понякога детоксикацията.


Доброта

Centaury – препоръчва се за твърде чувствителни хора, които позволяват на околните да злоупотребяват с добротата им.
Red Chestnut – взимайте го ако сте добри по природа, но нещо ви кара да се дистанцирате от хората.
Water Violet – ползвайте го, ако усещате, че служите твърдо само на един идеал, опитвате се да увлечете и околните и всичко това пречи на нормалния ви живот.


Енергия

Olive и Wild Rose – възползвайте се от тях, когато се чувствате изтощени.
Hornbeam – приемайте, когато ви се струва, че не можете да се справите с ежедневните си задължения. Тази цветна есенция също възвръща енергията.

Причините да се чувствате без капчица енергия са много: липса на интерес към действителността, твърде много съмнения, лошо използвана енергия, твърде много страх и какво ли още не. Опитайте се да определите какви са вашите преди да използвате цветни есенции на д-р Бах.


Заекване

Cherry Plum – използва се при заекване, породено от силно желание за контрол и свръхнапрежение.
Impatiens – ако заеквате, защото сте нетърпеливи и правите всичко твърде бързо.
Mimulus – ако причина за заекването е вашата стеснителност.


Скърцане със зъби

White Chestnut, Vervian, Holly, Agimony – това са подходящите цветни есенции на д-р Бах, когато скърцате със зъби в съня си поради силен стрес или от яд.


Изпити

Clematis и Chestnut Bud – подобряват паметта и концентрацията.
Larch – за повече вяра в собствените ви сили.
Elm – ако мислите, че ситуацията е по-голяма от възможностите ви да се справите с нея.
Gentian – помага ви да се справите със съмненията и неувереността.
Mimulus – ползвайте го преди изпита, ако сте много стеснителни и мислите, че може да онемеете от страх и несигурност.
Rock Rose – тази есенция също се препоръчва за преди изпит, ако смятате, че е възможно да изпаднете в паника и да блокирате.
White Chestnut – за случаите, в които мисълта за изпита стане натраплива и не можете да се справите с безпокойството.


Камъни в бъбреците

Възможно е причина за образуването им да са страхове и негативни емоции.
Holly, Centaury и Crab Apple – са пречистващите цветни есенции на д-р Бах, които можете да ползвате. Те трябва да само съпътстващи сериозното ви лечение, назначено от лекар.


Колики (чернодробни) или жлъчни болки

Черният дроб е филтър не само на вредните вещества, но и на емоциите ни. Затова е възможно силният яд и честото раздразнение да предизвикат чернодробни колики.
Holly и Willow са от подходящите цветни есенции на д-р Бах за справяне с този проблем.
Crab Apple – има отлично пречистващо действие и се препоръчва при жлъчна криза или след злоупотреба с алкохол, цигари и други вредни вещества.


Кърмене

Olive – прави ви издръжливи – физически и енергийно.
Wild Rose – препоръчва се след трудно раждане и следродилна депресия.
Red Chestnut и Aspen, Walnut – тази комбинация от цветни есенции на д-р Бах ще даде на вас и на детето ви спокойствие и сила.
Star of Bethlehem – капва се върху зърното на гърдата и докато бебето суче, се успокоява, освобождава се от страховете и превъзмогва травмата от раждането.
Rescue Cream – изключително полезен, ако имате ранички по гърдите, които пречат на кърменето.


Меланхолия

Казаното за депресията по-горе важи с пълна сила и за меланхолията. За спешен случай можете да използвате Mustard.


Менопауза

Това е период на големи промени за жената. Непременно се консултирайте с гинеколога си как да се справите с него. Междувременно ползвайте и комбинации от цветни есенции на д-р Бах.
Walnut+Scleranthus+Gentian+Olive – тази комбинация успокоява, предотвратява появата на топли вълни и замайване, не ви позволява да се чувствате тъжни и подтиснати и ви дава сили.
Chicory – препоръчва се на дами, които приемат този етап от живота си като обида.


Менструация

Объркаността, болките, нервността, желанието да се яде сладко в огромни количества, рязката смяна на настроенията – всичко това може да изчезне с правилните комбинации от цветни есенции на д-р Бах и с помощта на добър хомеопат.

Star of Bethlehem – за да превъзмогнете травмата от менструацията.
Scleranthus – помага ви да се справите с резките промени в настроението.
Gentian – за да се справите с дискомфорта.
Rock Rose и Impatiens – забавят и премахват спазмите.
Rock Water – облекчава менструалните болки.
Willow – препоръчва се за дами, които общуват трудно с околните в този период, защото стават злобни и песимистично настроени.
Mustard – ако ви обхване пристъп на меланхолия.

Започнете да взимате есенциите два или три дни преди датата на цикъла.


Напрегнатост

Rescue – ако сте напрегнати в резултат на уплах.
Impatiens – ако напрежението идва от това, че правите всичко твърде бързо.
Cherry Plum – когато усещате, че ще загубите контрол и във вас бушуват разрушителни сили.
Holly – когато сте ядосани.
Oak – препоръчва се при силно работно напрежение.
Vervian – използвайте, когато сте свръхвъзбудени от новина или идея и кипите от ентусиазъм.


Наркотици

Вижте „детоксикация".
Използването на комбинациите от цветни есенции на д-р Бах в този случай ще е ефективно, ако е придружено с терапии, различни форми на медитация и различни техники за релакс. Непременно се консултирайте със специалист.


Несигурност – нерешителност

Cerato – използвайте, ако не вярвате на себе си, а на другите, ако се чувствате несигурни и затова слушате какво ви казват околните вместо сърцето и разума си.
Scleranthus – за случаите, когато не можете да изберете между две възможности и това ви напряга и ви кара да се чувствате зле.
Wild Oat – препоръчва се за пасивни и непостоянни хора, които трудно взимат решения.


Отпадналост

Gentian – когато е следствие от тежко за вас събитие.
Star of Bethlehem – ако се чувствате отпаднали от дълго време и това ви пречи да живеете нормално.
Прегледайте всички комбинации на цветни есенции на д-р Бах за умора, ако усещате, че сте блокирали и не можете да продължите напред.
Mustard – използвайте го, ако не сте наясно с произхода на чувството за отпадналост и междувременно се консултирайте със специалист.


Пенсия

Walnut – често преди и в началото на пенсионирането хората се чувстват дискомфортно. За тях се препоръчва тази цветна есенция. Тя улеснява адаптацията.
Scleranthus и Gentian – първата есенция ви помага да вземате решения, а втората има отличен ефект в моменти на дискомфорт.


Прошка

Тя е ключът към хармонията и свободата. Научете се да давате и получавате прошка не само на/от другите, но и на себе си.
Holly и Pine – взимайте тази комбинация от цветни есенции на д-р Бах заедно с човека, с когото сте си простили.


Пубертет

Elm – давайте го на тийнейджъра, когато порастването започне да му се струва твърде трудна работа.
Crab Apple – помага на детето да се спогоди с промените в тялото си, с пъпките и мазната кожа.
Gentian – за случаите, в които тийнейджърът се чувства тъжен, разочарован, обезкуражен.
Clematis – препоръчва се за тези тийнейджъри, които се опитват да избягат от реалността.
Chicory или Heater – за младежите, които се чувстват жертви и изискват все по-голямо внимание.
Holly – полезен е за управление на гнева и останалите емоции.

Тъй като всички емоционални и хормонални бури се отразяват и на успеха на тийнейджърите в училище, вижте кои цветни есенции на д-р Бах са подходящи за изпити.


Раждане

Колкото чакано и желано да е бебето, наближи ли раждането, повечето жени се изпълват с безпокойство и страх. Особено, когато им е за първи път. За тези случаи също е добре да се ползват цветни есенции на д-р Бах.

Rescue – успокоява страха от неизвестното.
Crab Apple – премахва страха от кръв и от престоя в болницата и намалява погнусата от замърсяване и лоша хигиена.
Red Chestnut – препоръчва се ако родилката се тревожи за здравето на детето.
Aspen – при невъзможност родилката да определи безпокойството си.
Mimulus – при натрапливи мисли.


Развод

Желан или не разводът е доста голяма промяна в живота ви. Много често е съпътстван с усещане за провал, страх от неизвестното, неувереност. По-рядко се свързва единствено с облекчение и радост.
Walnut – помага да приемете промяната.
Impatiens – когато вие сте инициатори на развода и искате всичко да се случи бързо.
Star of Bethlehem – ако желанието за раздяла на партньора ви е дошло абсолютно неочаквано за вас.
Gentian – препоръчва се, когато сте подтиснати.
Red Chestnut или Chicory – комбинирайте ги с горните есенции, ако все още се притеснявате за партньора си.
Sweet Chestnut и Gorse – ако се усещате апатични и без надежда. (Комбинирайте с Walnut.)

Не предъвквайте непрекъснато болезнените спомени около развода и не търсете виновни. Размишлявайте над ситуацията и я приемайте. Това е най-добрият начин да се справите с нея. Ако имате нужда от помощ, потърсете специалист.


Разочарование

Gentian – ще ви върне вярата, когато нещата са се развили по-лошо отколкото очаквате.
Chicory и Heater – препоръчва се за хора, които имат прекалено големи очаквания.
Larch или Mimulus – ако сте стеснителни и обезкуражени.
Impatiens – ако сте прибързали и затова сега се чувствате разочаровани.


Самокритика

Rock Water – когато спазвате строга дисциплина и сте прекалено взискателни към себе си.
Pine – ако непрекъснато изпитвате чувство за вина и презрение към себе си.
Centaury – ако смятате, че всички ви използват.


Сигурност

Mimulus – когато сте прекалено стеснителни и се чувствате безпомощни.
Larch – ако сте изгубили надежда. (Може да се комбинира и с Mimulus.)
Scleranthus – ползвайте го, ако се обърквате лесно и сте нерешителни, защото все ви се струва, че ще сгрешите.


Стерилност

Това е изключително важна, понякога болезнена тема. Направете първо с вашия партньор всички необходими изследвания. Ако няма органична пречка пред зачеването, но все още нямате деца, можете да си помогнете с цветни есенции на д-р Бах.

Clematis – това е отлично средство за приземяване и ще привлече онази душа, която все още се колебае дали да дойде при вас или не.
Wild Oat – тази есенция помага за преодоляване на пасивността и подхранва надеждата.
Gorse – тази цветна есенция може да отблокира ситуацията, която вече сте приели за безнадеждна.
Star of Bethlehem – помага да се заличат минали и настоящи травми.
Aspen, Mimulus или Rock Rose – конкретната комбинация от цветни есенции на д-р Бах е ефективна при хора, които искат да имат деца, но подсъзнателно не се чувстват готови за това.


Сърцебиене или тахикардия

Rock Rose или Rescue – вземете тази комбинация, ако случаят е спешен, но не разчитайте само на нея. След като се усетите по-добре отидете на лекар.
Olive, Wild Rose, Wild Oat, Hornbearn, Clematis – тази комбинация от цветни есенции на д-р Бах се препоръчва при ниско кръвно налягане и забавен пулс.


Съсредоточаване

Aspen – когато усещането за нещата ви е твърде смътно и неясно.
Agrimony – използва се при силна вътрешна тревога, която човек крие в себе си и има усещане, че му е заседнала буца в гърлото.
Red Chestnut – ако се тревожите за околните и си мислите, че ще ги сполети нещо лошо.
Mirmulus – ако сте твърде стеснителни.
Larch – ако изипитвате голямо недоверие.
White Chestnut – при тревоги и натрапчиви мисли нощем.
Chicory, Heather, Agimony – ако се измъчвате, че не сте център на вниманието и се тревожите, че може някой да не ви хареса.
Cherry Plum – когато усещате, че може да загубите контрол над ситуацията или се страхувате, че полудявате.
Impatiens – в случаите, когато не можете да се съсредоточите от желание да направите всичко колкото се може по-бързо.
Vervian – когато имате прекомерна нужда да увличате другите и непрекъснато да правите нещо.
Sweet Chestnut – при невъзможност да се съсредоточите от мъка или отчаяние.
Rock Rose или Rescue – когато имате тахикардия и чувство за тежест в слънчевия сплит.
Centaury – когато всичките ви действия са подчинени на това да угодите на другите и се тревожите, че няма да успеете да направите нещо за тях.

Вижте и какви комбинации от цветни есенции на д-р Бах се предлагат за внимание и тревога.


Тъга

Gentian, Gorse, Mustard, Star of Bethlehem, Mimulus, Willow, Chicory, Olive, White Chestnut – всички тези цветни есенции биха действали ефективно. За съжаление всеки случай на тъга е индивидуален и няма как да получите готови рецепти.


Умора

Всеки вътрешен дисбаланс води до слабост – физическа и психическа. Специално за първата е добре да се посъветвате с лекар хомеопат (ако искате, запазете си час) (линк към контакти) За възстановяване на хармонията използвайте някои от следните цветни есенции на д-р Бах.

Elm – когато имате твърде развито чувство за отговорност или работата ви е прекалено много, имате усещане, че не се справяте с нея и това накърнява достойнството ви на професионалист.
Hornbeam – ако работата ви е досадна и рутинна.
Olive – ако сте абсолютно изчерпани.
Wild Rose – когато причина за умората е злоупотреба с енергията, след която сте изпаднали в апатия.
Star of Bethlehem – когато умората е предизвикана от травми и събития, блокирали енергията ви.
Olive, Oak, Hornbeam, Wild Rose и Elm – тази комбинация от цветни есенции на д-р Бах действа ударно и много бързо ще ви изправи на крака.

Ако кожата ви изглежда повехнала и уморена, сложете по 4 капки Olive и Wild Rose в крема си за лице.


Фригидност

Има цветни есенции, които ще ви помогнат да събудите желанието, да се отървете от сковаността си и да се наслаждавате на секса.
Agrimony – за дамите, които симулират оргазъм, за да не разочароват партньора си.
Aspen – ако се страхувате да се отпуснете, защото може да ви се случи нещо лошо по време на оргазъм – състояние, в което не се контролирате.

Cherry Plum – помага ви да се отървете от самоконтрола.
Wild Oat и Wild Rose – за събуждане на желанието.
Rescue или Star of Bethlehem – при травма, която е довела до фригидност.
Aspen – ако фригидността е реакция на насилие или опит за насилие.
Larch ­– не се ползва толкова често, но е има отличен ефект при импотентност при мъжете и фригидност при жените.


Храна

Crab Apple – при усещане на дискомфорт от тялото.
Agrimony – когато не можете да спазвате диета, защото все се изкушавате да похапнете.
Wild Oat – ако ядете твърде много поради неудовлетвореност.
Heater – ако се чувствате необичани и невъзнаградени.
Holly – при анорексия.


Цистит

Това е женска болест, която настъпва в резултат на изменения на нормалната чревна флора. Към това обяснение можем да допълним, че обикновено се проявява, когато жената е в конфликт с партньора си. По този начин тя изразява несъгласието си с него и страховете си.

Agrimony – успокоява и помага да се справите с тревогите и страховете си.
Crab Apple – използвайки я, по-лесно преодолявате неудобството, което ви създава циститът.
Holly – за дами, които изпитват толкова силен гняв, че да провокират болестта.


Яд

Да задържете яд и гняв в себе си е доста опасно. Това е една от най-честите причини за появата на язва, гастрит, проблеми с черния дроб.

Holly – ползвайте го, когато сте ядосани, все едно много или малко.
Chicory – когато сте обидени и се самосъжалявате.
Willow – за случаите, в които натрупвате безмълвен гняв и той не ви напуска дълго време.
Centaury – ако сте склонни да преглъщате всичко.
Holly и Cherry Plum – при гневни избухвания.

Използвайте комбинациите от цветни есенции на д-р Бах разумно и осъзнато. Не си мислете, че са чудодейни. Те ви помагат да възстановите баланса, но да постигнете цялостна хармония зависи много и от това отделяте ли време, за да останете насаме със себе си и да обмислите нещата, учите ли се да се приемате каквито сте. Не забравяйте, че есенциите ви помагат да възстановите баланса и енергията си, което е предпоставка за добро здраве, но не е достатъчно. Съчетавайте ги с хомеопатично лечение или с посещение при лекар, занимаващ се с традиционна медицина.

Запазете си час, ако имате нужда от консултация и помощ.

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #feduc9 #eef11045 #140114115211